Dags att Leva livet!

”Leva Livet”? Vad är det kanske du undrar? Leva Livet är ett projekt som drivs av föreningen Grunden i Göteborg – Vi vill att alla ska ha ett bra liv. Vad ett bra liv för dig är bestämmer du själv. Vi vänder oss specielllt till dig som bor i en Bostad med Särskild Service (BmSS). Det kan vara gruppbostad, servicebostad eller en satellitbostad. När man bor i BmSS finns det regler som man förväntas följa. Ibland kan dom vara svåra att förstå. Ibland kan reglerna strida mot LSS, det vill säga den lag som reglerar stöd och service till vissa med funktionsvariation.

Leva Livet-dagarna

11-12 september sker Leva Livet-dagarna.

En annorlunda och spännande konferens om att äga sin vardag i bostad med särskild service, det mänskliga mötet, relationer, närhet och sammanhang.Läs mer om projektet!

Vi har gjort en tidning om Leva Livet-projektet. Om du kommer in till Grand Bazar på Andra Långgatan 46 så kan du få en tidning gratis.

Du kan också klicka här för att ladda ner den direkt som en PDF (5,1 mb).

Våra filmer

Konsten att falla mellan Stolarna

En kort dansfilm av Föreningen Grunden.

Det finns många stolar att falla mellan.
Arbetsförmedlingen på ena sidan,
Försäkringskassan på den andra.
Två stolar, en ballerina.

Äg din stad: Drömografen

En kortfilm av Grunden Media med stöd av Allmänna Arvsfonden och Göteborg & CO. Filmen hade världspremiär på Göteborg Film Festival 2023.

Två bästa polare, rullstolsburna Ante och blinda Cederloo, ut på en vandring för att hitta nya, levande landmärken i Göteborg.
Vill du visa anordna en visning med våra filmer?
Vill du att vi kommer och pratar om dom?
Kontakta oss!

Senast från bloggen

Webb-TV: “Blick för sociala frågor” – Emily Ekstrand Muthén

I detta avsnitt porträtteras Emily Ekstrand Muthén, vars politiska engagemang haft och fortsätter ha en direkt påverkan – inte minst på funktionsvarierades liv.

Kevin Bacon

Vi har alla olika drömmar här i livet. En del vill bli kockar och laga mat, andra drömmer om att köra spårvagn eller vara med i TV. Kevins dröm är att vara stå-uppkomiker.

Resebyrån ur funktion

Förut fick vi i föreningen Grunden ett resebidrag från Göteborgs kommun. Med hjälp av det kunde vi hjälpa våra medlemmar att fira semester. Tillsammans reste vi i föreningen både inom Sverige och utomlands. Men nu är det borttaget.

Vi vill lära känna dig!

Följ oss

Facebook
Instagram
levalivet@grunden.se

Besök oss

Grand Bazar
Andra Långgatan 46,
Göteborg

073-58 377 27

Kontaktformulär

Tack för ditt meddelande!
Vi hör av oss snart!
Oops! Något gick fel med formuläret. Testa igen.